SOKOLOVI12Premijerligaš iz Istočnog Sarajeva obrukao se na gostovanju kod Sarajeva, na Koševu… Poraženi su rezultatom 3:0,a više od poraza, svakog kome je Slavija na srcu, treba da boli igra i odnos prema dresu. Moramo istaći da igre, nakon primljenog gola, više nije ni bilo!!! Do tog kobnog pogotka Leona Benka u 40. minuti, Slavija nije loše stajala. Doduše, protiv onakvog raštimovanog i slabog Sarajeva neki drugi klub bi, možda, imao i rezultatsku prednost.Slavija – nije, jer se bila ograničila na odbranu i tražila prilaze golmanu tima sa Koševa kroz kontra napad.

Možda bi nešto i uspeli da su mogli da povežu četiri-pet dodavanja. Nisu i pitanje je kada će !!??? Posebna priča je skok igra pred sopstvenim golom. Kao što su naivno primili pogodak u Zvorniku, glavom nakon kornera, sada su ostali prikovani za zemlju nakon ubacivanja Duljevića. Benko čak nije morao ni da skoči, već samo na suprotnoj strani postavi glavu – i loptu pošalje u gol…. Naivno, neodgovorno i nemotivisano je delovala Slavijina odbrana u tom trenutku. Tako su Sarajevu poklonili viođstvo, da bi se u nastavku igra Slavija u potpunosti raspala!!!

Delovali su oni u drugom delu meča aposlutno smušeno, neinventivno, nezainteresovano…Mogli bi da ređamo epitete, ali- ne vredi…. Reći ćemo samo da većina igrača treba da se zapita šta rade u dresu Slavije i kako igraju???!!! Ima ih koji nisu, za 90 minuta, nakvasili dres. Delovali su apsolutno nezainteresovano, kao da ih nije bilo briga kako će se utakmica završiti!!??

Na kraju su primili još dva pogotka i sramno, potučeni do nogu, napustili stadion Koševo. Moramo reći da ekipa iz Istočnog Sarajeva nikada nije na Koševu pobedila. Odigrali su 15 utakmica i zabeležili samo četiri nerešena rezultata. Ostalo su porazi, a ovaj je najbolniji!!! Došli su sada igrači Slavije u izuzetno tešku poziciju.Polako,ali sigurno su ušli u opasnu zonu i tek sada sledi grčevita borba za opstanak.

Sledi,ali je pitanje da li će je biti?? Ovakva nemotivisna i neodgovorna ekipa sigurno ne može mnogo!!! Može da pakuje kofere za niži rang, ako se što pre ne uozbilje!!! Previše su sebi oni dozvolili. Možda je greška uprave i trenera bila što su pokušali da razgovorima nešto rešavaju, a nisu posezali za kaznama i suzbijanju nediscipline.

Trener Veljko Dovedan je, bez dileme, jedan od najboljih  fudbalskih učitelja koji su bili u Slaviji. Pokušao je sa igračima da bude na ravnopravnoj osnovi. Nisu, međutim, oni to prihvatili. Definitivno su daleko od profesionalaca i moraju biti svesni da nose veliku odgovornost zbog posrtanja kluba. Ne igra – ni trener, ni rukovodstvo kluba, ni novinari… Kada im se skrene pažnja na neuspehe, spremni su da ulaze u dijaloge i da traže krivce na sve strane. Teško im je  da se pogledaju u ogledalo i vide da su ipak oni – glavni krivci!!! Dopadalo se to njima ili ne!!!

Izvor: SportDC