Omladinska banka Istočna Ilidža je jedna od 32 Omladinske banke koje su dio programa fondacije Mozaik. Kroz program omladinske banke nastojimo stvoriti uslove da svaka mlada osoba može aktivno učestvovati u razvoju svoje lokalne zajednice razvijajući i primjenjujući društvene inovacije i ostvarivati svoje pune potencijale, a oni koji pokažu najveći potencijal kroz taj put dobijaju priliku da uđu u Mozaikov inkubator društvenih biznisa.

Šta je M-zona i kako funkcioniše?

Kroz M-zonu društvenog preduzetništva fondacije Mozaik nastoji se sagraditi nova generacija poštenih, poduzetnih i inovativnih mladih ljudi, koja će kreirati novu društvenu i ekonomsku vrijednost, stvarati nova radna mjesta i biti uzor drugim mladim ljudima. Put kroz M-zonu je sljedeći:  registrovati se u M-zonu putem email-a ili Facebook-a, oformiti grupu 3-7 članova i proći predviđene kurseve, a ukoliko to sve bude ispunjeno, slijedi poziv za Turnir društvenih inovacija, gdje se timovi bore da baš njihova ideja bude podržana i realizovana. Timovi i članovi koji pokažu najveći potencijal pri realizaciji projekata, bore se za ulazak u Mozaikov inkubator društvenih biznisa, gdje ideju pretvaraju u poslovni model i dobijaju šansu da izrade prototip,a nakon toga i mogućnost za start-up investiciju društvenog biznisa.

M-zona za 2017. godinu se otvara 02.03.2017.

Pozivamo sve mlade 17-35 godina koji imaju problem u lokalnoj zajednici, a željeli bi da ga riješe, kao i one koji imaju ideju za društveni biznis da nam se jave na našu FB stranicu Omladinska Banka Istočna Ilidža. Takođe, za sva pitanja i informacije stojimo vam na raspolaganju.