Srpski carinici su tokom praznika na graničnim prelazima Gradina i Batrovci zaplijenili oko 1.200 grama zlata, saopšteno je iz Uprave carina.

Kako je navedeno, na prelazu Gradina, prilikom izlazne kontrole, zaplenjeno je više od 750 grama zlata u vozilu “seat alhambra”, kojim je putovalo troje državljana BiH, a detaljnim pregledom tog vozila, carinici su kod jedne putnice u donjem vešu pronašli oko 400 grama zlatne prašine i oko 70 grama lomljenog zlatnog nakita.

Potom, u istom vozilu, kod druge putnice u brushalteru, pronađeno 140 grama lomljenog zlata, da je i kod trećeg putnika u novčaniku pronađeno oko 50 grama topljenog zlata.

Na prelazu Batrovci, u teretnom kombiju “iveko” njemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana, carinici su najprije u kaseti za dokumenta pronašli kovertu sa devet narukvica od bijelog zlata, teških oko 60 grama.

Potom, carinici su u ručnoj torbi suvozača pronašli još 400 grama nakita od žutog zlata i pozlaćeni švajcarski ručni časovnik “Rodeo”.

Vrijednost zaplijenjenog nakita je procjenjena na oko 12.000 evra, a protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Izvor: Nezavisne