U porodilištu Bolnice Istočno Sarajevo u ovoj godini je drugi put u toku 24 časa rođeno 11 beba, rekao je Srni načelnik Odjeljenja ginekologije Siniša Zubić. On je naveo da su juče rođene dvije djevojčice i devet dječaka, te podsjetio da je i 8.-og marta rođeno 11 beba.

Zubić je istakao da je za šest mjeseci ove godine rođeno 20 beba više nego za isti period prošle godine, a za devet mjeseci imali su 34 poroda više.
On se nada da će i u naredna dva mjeseca broj beba, u prosjeku, biti veći, tako da bi u ovoj godini mogli zabilježiti više od 500 poroda.
Zubić je istakao da je ginekološko-akušersko odjeljenje specifično, jer se posebna pažnja posvećuje održavanju higijene, te da im je dobrodošla donacija Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/.
“Stigla nam je pomoć od redakcije “Đurđevdanskog festivala”. Za iznos od 5.230 KM, koliko je prikupljeno od prodatih ulaznica na ovogodišnjem festivalu, obezbijeđeni su jastuci, plahte, prekrivači, mjerni uređaji i drugo”, rekao je Zubić zahvalivši RTRS-u za iskazanu humanost.

(Izvor: Srna)