Direktor njemačke kompanije “Gramer AG” za Srbiju Pjer Luiđi Đijone predstavio je predsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću novi projekat kompanije vrijedan pet miliona evra, koji predviđa proširenje proizvodnog procesa u Aleksincu i otvaranje 450 radnih mjesta.

Vučić je istakao da je Vlada spremna na podrži dalji razvoj ove komapnije, čija dodatna ulaganja predstavljaju važan signal drugim investitorima da ulaže u Srbiju.

On je istakao da su rezultati ove njemačke kompanije, koja deset godina posluje u Srbiji i trenutno zapošljava 1.338 radnika, od izuzetnog značaja za ekonomski razvoj Aleksinca i okoline, saopšteno je iz Vlade Srbije.

“Gramer AG” bavi se proizvodnjom komponenti i sistema za unutrašnjost automobila, kao i sjedišta za specijalna vozila. Ima 30 fabrika i predstavništava u više od 20 zemalja svijeta u kojima zapošljava više od 12.000 radnika.

Kompanija je prisutna na srpskom tržištu još od 2007. godine, kada je u Aleksincu otvorena fabrika za proizvodnju presvlaka za sedišta za automobilsku industriju.

Kompletan proizvodni asortiman fabrike u Aleksincu namijenjen je izvozu.

 

Izvor: Capital/Srna