aleksandar-vucic-air-serbia-2-N1Na Sajmu turizma u Beogradu, predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kajl Skat, među prvima su kupili karte za let Er Srbije od Beograda do Njujorka.

“Ovo je veliki i važan signal za Srbiju. Ni iz jedne od ostalih zemalja u regionu ne polaze direktne avionske linije

(Foto: N1)

za SAD, zato postoji veliko interesovanje za novu ponudu Er Srbije. Drago mi je da baš danas, sa Sajma turizma, najavljujemo početak prodaje karata na destinaciji Beograd – Njujork“, istakao je Vučić.

On je rekao da je najvažnije da Beograd postane centar regiona, i da ne samo građani Srbije, već ljudi iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Hrvatske, Grčke, Slovenije, Bugarske i mnogih drugih zemalja dolaze u Beograd i Srbiju da bi direktno letjeli za Njujork.

Skat je izjavio da je otvaranje direktne avionske linije između Srbije i SAD vrlo važno za obije zemlje. Nadam se da će otvaranjem direktnog leta sve više Amerikanaca doći da upozna Srbiju, rekao je on. Skat je rekao da smatra da je njegova dužnost da kaže svima u Americi da dođu da posete Beograd i Srbiju.

Srpski nacionalni avioprevoznik počeće 23. juna da leti sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” do aerodroma Džon F. Kenedi (JFK) u Nujorku, a letovi će se obavljati iznajmljenim avionom Erbas A330-200.

Na štandu Er Srbije je najavljeno da će Er Srbija, ukoliko se letovi za Njujork pokažu dobro, razmotriti i otvaranje linije za Toronto.

Karte za Njujork od  je moguće kupiti preko zvaničnog sajta Er Srbije, u bilo kojoj poslovnici ER Sribije ili putem ovlaštenih turističkih agenata. Povodom uspostavljanje nove linije, Er Srbija u periodu od 18. do 24. februara svojim putnicima nudi specijalne promotivne uslove, po kojima se povratna karta za polaske iz Beograda može kupiti po cijeni počev od svega 399 evra u ekonomskoj i 2.499 evra u biznis klasi, sa uračunatim taksama i naknadama.

Letovi će se obavljati pet puta nedeljno i polaziće iz Beograda u 07:30 ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, a sletati na Međunarodni aerodrom JFK u 12:00 po lokalnom vremenu. Petkom i subotom će poletati iz Beograda u 12:55 i sletati na JFK u 17:25 po lokalnom vremenu.

Povratni let će polaziti u 14:40 po lokalnom vremenu ponedeljkom, utorkom i četvrtkom i sletaće na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu u 05:30. Petkom i subotom će polaziti sa Aerodroma JFK u 19:30 po loklalnom vremenu i sletati u Beograd u 10:20.

Izvor: N1