U centru Brisela je rano jutros, oko 05.30 sati, uhapšen muškarac za kojeg se sumnjalo da je opasan eksplozivom ili da je postavio paket bombu, zbog čega je evakuisan trgovinski centar i okolno područje, javljaju lokalni mediji.

Belgijsko državno tužilaštvo je potvrdilo da je muškarac uhapšen, ali je navelo da kod njega niti u blizini šoping centra nije pronađen eksploziv, prenjela je agencija AP.

“Osumnjičeni je trenutno na ispitivanju. Eksploziv nije pronađen”, izjavila je portparol državnog tužioca u Briselu Ine Van Vimerš.

Građani su prijavili da su vidjeli muškarca kako se čudno i sumnjivo ponaša u blizini trgovinskog centra “Siti 2” u samom centru Brisela, prenosi sajt RT.

Nešto kasnije je i portparol “Siti 2” prenjela navode policije da je “u neposrednoj blizini trgovinskog centra pronađen paket”.

Nakon prijave, policija je blokirala čitavo područje, kao i obližnji bulevar i metro stanicu “Rožije”.

Muškarac je uhapšen na licu mesta, navode lokalni mediji.

Belgijski premijer Šarl Mišel je za televiziju RTL izjavio da je “situacija veoma ozbiljna” i zakazao krizni sastanak vlade.

U centru Brisela su evakuisane i dvije metro stanice, nedugo nakon uzbune u trgovinskom centru u kojem je uhapšen muškarac.

Izvor: Slobodna Evropa