Данас је на Универзитету у Источном Сарајеву почела са радом наша студентска канцеларија која ће водити кампању за Дан Републике Српске. Након кампање #NoKosovoUNESCO нашу канцеларију из Косовске Митровице смо пребацили у Источно Сарајево. Оквирни план кампање је направљен и обухватаће промотивне активности и јаку међународну промоцију, а план је да канцеларија ради активно до 9.1.2016. Све што будемо радили биће позитивног каратктера и у потпуности фокусирано на академско, учтиво и културно подизање свијести нашег народа и људи из иностранства. Радићемо то са достојанством, без увреда, ружних ријечи и уз највеће поштовање свих других људи.

Овај пут наши домаћини су представници Студентског парламента у Источном Сарајеву који ће нам помоћи око свих предвиђених активности. Циљ ове иницијативе је приказати да је Република Српска у својим садашњим уставним оквирима отворена према свијету и да нове генерације младих Срба које долазе, много воле, поштују и бране своју отаџбину, али у исто вријеме су спремни да уважавају и буду добри српски домаћини за све друге народе, појединце и људе који уважавају и поштују нас.

Позивамо све колеге студенте, студентске организације, донаторе, медије и друге појединце да нас испрате и подрже у овој кампањи и да покажемо да смо јединствени. Упоредо са нашом канцеларијом имаћемо помоћ и наших колега из Косовске Митровице, Београда и Бањалуке са којима ћемо паралелно радити. Сви који су заинтересовани да нам помогну на било који начин, нека се јаве поруком путем адресе studentizaistinu@gmail.com

Нека брат загрли брата до себе, јер слога наша биће пораз врагу.

saopstenje

Izvor: www.studentizaistinu,wordpress.com