policija-banja-luka-4-696x456Foto: Anadolija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je 120 lica iz Srbije spriječeno da odu u Banja Luku i priključe se nekom od skupova, koje su za sutra najavili opozicija i vladajuća koalicija u Republici Srpskoj.

Stefanović kaže da su otkriveni pripadnici više naroda kako pokušavaju da dođu u Banja Luku i izazovu incidente.

“Svako lice koje se nalazi na teritoriji Srbije i namjereva da tako nešto uradi nalazi se pod opservacijom”, rekao je Stefanović za RTS.

On kaže da su MUP-ovi Srbije i Republike Srpske u komunikaciji i da razmijenjuju informacije.

Stefanović je potvrdio da je premijer Srbije Aleksandar Vučić, kao koordinator službi bezbjednosti, obavio sastanak sa službama na kome je razmotrena situacija Banja Luci.

“Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo da se sutra ne desi ništa loše. U politiku se ne miješamo, ali hoćemo mir”, rekao je Stefanović.

On je istakao da su za Srbiju najvažniji mir i stabilnost u regionu, poručivši da svi treba da shvate da je za Srbiju pobjeda mirna Republika Srpska.

“Sve što je Aleksandar Vučić radio do sada za Republiku Srpsku, samo je radio da pomogne”, rekao je Stefanović i dodao da Srbija traži samo mir i bezbjednost.

On je naveo da će Srbija imati dinamičan rast u narednoj godini i lidersku poziciju u regionu, ali je upozorio da investitori neće dolaziti u region nestabilnosti.

Izvor:Fokus