CILIBILIBANJALUKA – Milorad Dodik, predsjednik RS danas je obišao Ferhadiju, džamiju u Banjaluci, i tom prilikom Osmanu ef Kozliću, muftiji banjalučkom poklonio ćilime za ovaj novoigrađeni objekat.

“Ovdje sam da izrazim veliko zadovoljstvo što je Ferhadija završena i što smo uoči njenog otvaranja”, istakao je Dodik.
On je dodao da je veoma zadovoljan što je Vlada RS podržavala i pomagala izgradnju ovog objekta. Ovo je ujedno i Dodikova prva posjeta Ferhadiji u svojstvu Predsjednika RS, ali je Vlada RS u vrijeme dok je on bio premijer izdvajala sredstva za obnovu džamije i to su bile i prve finansijske pomoći od strane RS.
Dodik je poželio dobrodošlicu premijeru Turske Ahmetu Davutogluu čiji dolazak se takođe očekuje na svečanosti otvaranja džamije.
Istakao je da on i premijer Turske nemaju identične stavove o svemu ali da to svakako nije prepreka da razgovaraju. Dodao je da očekuje da se 7. maja iz Banjaluke pošalje poruka mira i dijaloga i da je dobrodošlo da svi koji tog dana dođu kao zvanice govore na taj način.

“Jako sam zadovoljan i srećan što se sve odvija po planu i zahvalan sam predsjedniku RS Miloradu Dodiku na današnjoj posjeti i velikom poklonu koji nam je donio”, istakao je Efendija Kozlić.

Izvor:Nezavisne