Nakon što je u Zagrebačkoj ulici u sarajevskom naselju Kovačići fotografisan autobus kompanije “Centrotrans” ad Istočno Sarajevo koji je „dekorisan“ plakatima Radovana Karadžića, oglasila se i ova kompanija. Demanti vam prenosi u cjelosti:

 centro

“Poštovani,

na Vašem portalu pojavila se informacija i slika autobusa “Centrotrans” ad Istočno Sarajevo, gdje se na zadnjem vjetrobranskom staklu vidi slika Radovana Karadžića.

Ovim putem želimo da informišemo Vas i javnost da je “Centrotrans” ad Istočno Sarajevo firma koja se bavi prevozom putnika u gradskom, prigradskom, međugradskom i međunardonom saobraćaju, te da su za nas svi putnici jednaki bez obzira odakle dolaze i koja predubjeđenja imaju. “Centrotrans” ad Istočno Sarajevo se vrlo odgovorno i profesionalno bavi prevozom i svaka politika nam je strana, osim saobraćajne politike.

Detaljnim pregledom objavljene slike sa likom Radovana Karadžića na zadnjem vjetrobranskom staklu autobusa jasno se vidi da sliku drži putnik, te da istu nije postavila firma niti bilo koji radnik “Centotransa”. Obzirom da se radi o zadnjem vjetrobranskom staklu autobusa vozač u tom trenutku nije mogao da vidi šta se događa u autobusu, te nije mogao ni spriječiti takvu radnju.

Na kraju želimo da naglasimo da u “Centrotransu” ad Istočno Sarajevo rade profesionalci koji vrlo odgovorno obavljaju svoj posao i da ne podržavamo bilo kakvo isticanje političkih pamfleta i poruka na autobusima”, saopćeno je iz ove kompanije.

 

Izvor: Bh index