pol-seseljAmerički kolumnista “uvukao” lidera radikala u tamošnju predsedničku kampanju, Šešelj odgovara: Republikanac je osudio bombardovanje SRJ 1999. godine

NADAM se da će moja podrška biti presudna za pobedu republikanskog kandidata Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Americi!

To je za “Novosti” izjavio Vojislav Šešelj, lider radikala, koji je juče sasvim slučajno “ubačen” u medijsko-političku kampanju u SAD.

Njega je kolumnista “Boston globa” Aleks Beam svrstao u VIP ličnosti koje podržavaju Trampa u zahuktaloj predsedničkoj trci. Novinar je naveo da je republikanskom milijarderu “podršku pružio veoma neelitan klub oportunista, drugorazrednih likova, za koje važe vicevi ‘gde su sada?'”.

Beam navodi da je to “klub muškaraca i žena sa lošom frizurom”, a da su na listi onih koji podržavaju Trampa i košarkaš Denis Rodman, Hulk Hogan, zatim, prema novinaru, “propali glumci” Stiven Boldvin i Gari Bjusi, kao i oni “kojima neće stići da se ruga ponaosob”: roker Ted Nugent, kantri pevačica Loreta Lin, bokser Majk Tajson..

Američki novinar navodi i da je Šešelj optužen za ratne zločine i da je poznat po uvredljivim izjavama prema muslimanima, poput Trampa:

– Nisam davao takve izjave o muslimanima, a protivnik sam samo islamskog fundamentalizma. Inače, uveren sam da će svi Srbi koji žive u Americi glasati za Trampa, ali i mnogi drugi Amerikanci koji cene moje političke poglede kao i ideologiju koju zastupam.

Šešelj nas podseća na to da je Tramp osudio bombardovanje SRJ 1999. godine, za razliku od kandidata demokrata Hilari Klinton, koja je imala istaknutu ulogu u agresiji na našu zemlju.

– Njen muž je tad bio na čelu SAD – podseća Šešelj.

Izvor: www.novosti.rs