Vlaga i buđ ne predstavljaju samo estetski problem vašeg životnog prostora, već su i veoma opasni po zdravlje.

VLAGA

Ona najčešće uzrokuje bolesti respiratornih organa, od najobičnijeg kašlja, pa sve do astme i bronhitisa.
Takođe dovodi do pojave raznih alergija.

Ne očajavajte uz pomoć ovih trikova možete se trajno rešiti ovog problema.


1. Alkoholno sirće

Ono eliminiše oko 90 odsto buđi i vlage. Sirće sipajte u bocu s raspršivačem i naprskajte na ugrožena mesta. Ostavite neko vreme da “odradi” posao. S obzirom na to da sirće ima jak miris, možete da mu dodate nekoliko kapi eteričnog ulja, najbolje limuna, jer je ono dovoljno snažno da zamaskira neprijatan miris sirćeta. S druge strane, nije toliko jako da ima nepovoljan uticaj na osobe koje su osetljive na mirise.

REŠITE SE ZAUVEK MRAVA IZ VAŠEG DOMA (VIDEO)

2. Hidrogen peroksid


Potreban vam je 3-postotni hidrogen peroksid i plastična boca s raspršivačem. Hidrogen peroksid sipajte u bocu, poprskajte na vlažna i mesta na kojima se uhvatila buđ, ostavite da deluje 10 minuta, a zatim prebrišite.

POSLE OVOG BIĆE KAO NOV: EVO KAKO DA OČISTITE FRIŽIDER ZA SAMO 15 MINUTA


3. Soda bikarbona


Ona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje, a u ovom konkretnom slučaju možete je pomešati s sirćetom ili vodom.

4. Semenke grejpfruta


U bocu s raspršivačem sipajte 450 mililitara vode i 20 kapi ekstrakta semenki grejpfruta. Potom bocu dobro protresite kako bi se sastojci sjedinili. Tečnost naprskajte po problematičnim područjima i ostavite da odstoji. Nema potrebe da kasnije brišete sredstvo.

PET KORISNIH FENG ŠUI PRAVILA ZA ČIŠĆENJE STANA!


5. Ulje čajevca


U boci s raspršivačem pomešajte 450 mililitara vode i dve kašičice ulja čajevca. Dobro protresite i naprskajte po površinama. Ostavite da tako odstoji i nemojte to mesto naknadno prebrisati krpom. Treba naglasiti da je miris prilično intenzivan i da će se zadržati u vašem domu nekoliko dana. Pomoći će vam i ekstrakt semenki grejpa. Jedna od odličnih stvari je da on nema miris.

Ulje čajevca vam može poslužiti i za negu kože. Reč je o eteričnom ulju koje se dobija od autralijske biljke Melaleuca alternifolia. Najpoznatija je kao jedan od najboljih prirodnih antiseptika. Ima žućkastu boju i miriše poput oraščića.

Zbog svojih magičnih antibakterijskih svojastava efektivan je prirodan lek za infekcije kože izazvane bakterijama i gljivicama – posebno u borbi protiv akni.

Izvor:BKTV