U kojem položaju najlakše zaspite? Koja vam je poza najudobnija za spavanje? Ovo su samo neka od pitanja koja je tim stručnjaka postavio grupi muškaraca i žena, a sve kako bi proveo istraživanje koje povezuje položaj spavanja i karakter osobe.

1. Ako ste osoba koja zaspi na strani, dok su vam koljena priljubljena, to znači da ste smireni i odgovorni. Teško vas je uvrijediti i ne plašite se budućnosti. Nasmiješeni ste, čak i kad je dan „najgori“, i prilagođavate se s lakoćom svim promjenama koje vam se događaju.

2. Ukoliko spavate u tzv. fetalnom položaju, vi ste osoba koja često treba zaštitu i razumijevanje. Način na koji spavate govori da se želite izolirati od problema s kojima se suočavate. Savršen način da ispoljite svoje talente i potencijal jeste da slikate, naučite plesati ili pišete blog.

polozaj_spavanje

3. Ako spavate ‘potrbuške’, na stomaku, raširenih ruku i nogu, ovo znači da imate karakter vođe. Impulsivni ste i preuzimate inicijativu, i činite sve da vaš i lični i profesionalni život bude u savršenom redu. Planirate unaprijed i niste veliki fan iznenađenja. Vaša sposobnost da opstanete i osjećaj odgovornosti pomoći će vam da postignete veliki uspjeh.

4. Ako spavate ležeći na leđima, s raširenim rukama i nogama, pozitivna ste osoba koja voli život. Volite da ste uc entru pažnje i dobro društvo. U poslu ste tvrdoglavi i uporni, ali racionalni, i preferirate istinu. Ljudi koji spavaju u ovom položaju izrazito su snažne ličnosti.

5. Ukoliko spavate poput vojnika koji stoji u stavu mirno, na leđima, s rukama uz tijelo, vi ste racionalna osoba koja stoji „čvrsto na zemlji“. Znate koji su vam ciljevi u životu i tačno znate kako da ih ostvarite. Striktni ste, pedantni i ponekad zahtjevni, ali najviše prema sebi.

6. Ako spavate u položaju koji podsjeća na čaplju, jedna noga savijena, ovo znači da ste nepredvidiva osoba koja voli avanture. Brzo mijenjate raspoloženje, što ponekad zbunjuje ljude oko vas. Teško vam je odabrati i donijeti odluku, te često „vagate“. U životu, ali i poslu, stoga, volite stabilnost, mir i tišinu, ali i temeljitost.

A, šta ako često mijenjate položaje dok spavate? To znači da imate raznoliku ličnost, koja ima neke skrivene dubine kojih ni vi još uvijek u potpunosti niste svjesni…

Izvor:Radiosarajevo.ba