Rukometaši “Slavije” iz Istočnog Sarajeva u nedjelju će početi novu sezonu, povratničku u Prvu ligu Republike Srpske.

Nakon teške situacije u kojoj su se našli prošle godine, te istupanja iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, praktično i gašenja kluba, neki novi vjetrovi su počeli duvati u Istočnom Sarajevu.

Nova uprava je stigla, odrađene su kratke pripreme za novu sezonu, te već u nedjelju utakmicom protiv “Dervente” Cokolovi ulaze u novo prvenstvo.

– Situacija nije idealna, ali bitno je da smo klub spasili od gašenja i da se počinjemo stabilizovati. Nismo imali vremena za neke duže pripreme, a i ono što smo odradili često nismo bili potpuno kompletni. Sigurno je da nismo spremni maksimalno za prvenstvo i da ćemo tek kroz utakmice u ligi stići do neke forme. Ono što ja mogu da obećam jeste veliku borbu i da će kao i uvijek momci sa maksimalnim motivom da se bore za Slavijin dres. Šta će nam to donijeti, koliko će nam to bodova donijeti, zaista je nezahvalno u ovom trenutku prognozirati, rekao je za portal SportDC trener “Slavije” Boris Tešanović.

Okosnicu “Slavijine” ekipe činiće prekaljeni asovi “Slavije”, koji su imali tu priliku da igraju već Prvu ligu sa Sokolovima i obezbijede ulazak u Premijer ligu.

– Ekipa je sastavljena od grupe iskusnih igrača i grupe mladih igrača koji tek trebaju da osjete seniorski rukomet. Sigurno da oni u ovom momentu nisu još spremni za sve izazove koje nosi seniorski rukomet. Imali smo nekih dolazaka, igrači su dolazili u hodu, nije bilo dovoljno vremena za neko uigravanja, pa ćemo i sa tim morati vremenom da se upoznamo – ističe Tešanović.

Prva liga Republike Srpske mogla bi da bude nepoznanica, ali isto tako i dobra prilika za stablizaciju, posebno nakon najnovijih događanja.

– Ekipu “Dervente” iskreno ne poznajem sada. Ne znam koliko je tu nekih starijih igrača i sa kakvim kadrom dolaze u goste. Opet, prije nekoliko dana sam dobio informaciju da “Lokomotiva” i “Prijedor” istupaju iz lige, pa sam i tražio tumačenje pravilnika, da li to znači da niko neće ispadati iz Prve lige ove sezone. To bi nam na psihološkom planu dosta značilo jer bi mladi rukometaši mogli da dobiju više šanse i ne bismo bili pod nekim pritiskom rezultata da nam “gori” da pobjedimo utakmicu – navodi Tešanović.