8. mart, Dan Žena je globalno proslavljanje ekonomskih, političkih i socijalnih dostignuća svih žena. Počeo je kao politički događaj a postao dio kulture mnogih zemalja širom svijeta. Danas je taj dan izgubio politički značaj i postao datum kada muškarci poklonima pokazuju ljubav i poštovanje  prema ženama koje ih okružuju.

U Našem gradu u TC TOM možete kupiti razne poklone koji su rukotvorine, KREATIVNI KUTAK, radnja koja je nastala kao plod rada kreativnih građana.

Vrijedne ruke koje izlažu svoje radove u Kreativnom kutku, nastoje pratiti i nove tehnike koje se pojavljuju na tržištu, pa je jedan dio njih rađen tehnikama dekupaža, različitim tehnikama slikarstva i drugim tehnikama, putem kojih izrađuju ukrasne predmete, narodne nošnje i vez, izrada organskih sapuna, flaša i svjećnjaka sa slavskim motivima, nakit, suvenire, mozaik ogledala i ikonopisanjem. Ovo je jedina radnja gdje se možete vidjeti i kupiti predmete koji su nastali isključivo ručnom izradom naših kreativaca.

“Kada kupujete nešto od nekog umjetnika, kupujete više od samog objekta, kupujete stotine i stotine sati neuspjeha, pokušaja. Kupujete godine frustracija i trenutke čiste radosti. Ne kupujete samo jednu stvar, kupujete dio srca, dio duše i maleni dio nečijeg života…”

Posjetite nas na prvom spratu TC „TOM“