Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović razgovarali su danas o saniranju deponije na Krupačkim stijenama i postavljanju rasvjete na Jahorini na dijelu koji pripada opštini Trnovo.

– Tokom sastanka bilo je riječi o prioritetima u razvoju grada Istočno Sarajevo i dato je obećanje da će dio projekata biti realizovan na području opštine Trnovo –  izjavio je Srni Gagović.

Gagović je rekao da je tokom susreta konstatovano da će grad Istočno Sarajevo zajednički nastupati prema svim svojim opštinama bez obzira na to ko čini vlast u tim lokalnim zajednicama. 

– Akcenat je bio na tome da se mora rješavati problem deponije Krupačke stijene. Saniranje deponije nije privedeno kraju jer nije doznačen dio sredstava predviđen za to –  naveo je on.

Kada je riječ o postavljanju rasvjete na dijelu Jahorine koji pripada opštini Trnovo, Gagović je rekao da je budžetom grada Istočno Sarajevo za to predviđeno oko 200.000 KM.

Iz kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva saopšteno je da je Ćosić istakao da svaka opština u sastavu grada zaslužuje pažnju.

– Grad Istočno Sarajevo mora pokazati aktivan odnos prema opštinama i biti partner privrednim subjektima, podržati i pomoći u realizaciji svake dobre ideje. Samo saradnjom i napornim zajedničkim radom možemo postići zacrtane ciljeve u razvoju grada i svake opštine pojedinačno – dodao je Ćosić.

Ćosić se danas u Trnovu sastao sa načelnikom Gagovićem i direktorom Šumskog gazdinstva “Treskavica” Veliborom Lalovićem.