Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo, otvorena je tema koja se odnosi na sportske klubove u ovoj opštini.

Iako je na dnevnom redu bila samo jedna tačka, izbor odbornika za gradsku skupštinu, o sportu se počelo pričati na aktuelnom času na početku sjednice. Priča je potom nastavljena pred medijima nakon završetka sjednice.

Natko Sudžuka, šef Kluba odbornika SDS-a u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo pokrenuo je inicijativu u vezi sa sportom u ovoj lokalnoj zajednici, prevenstveno o stanju u Rukometnom klubu “Slavija” koji je, kako kaže, gotovo pred gašenjem.

On je izrazio nadu da će svi biti jedinstveni kako bi se pronašao način da se sačuva ovaj klub, a samim tim i sportsko društvo “Slavija”.

Jovan Katić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, izjavio je da ova lokalna zajednica i njeno rukovodstvo neće dozvoliti da se ugasi sportski kolektiv.

“Opravdavam, na neki način, strahove koji ima Sudžuka, koji pripada političkoj partiji koja je, dok je vladala Istočnim Novim Sarajevom, dozvoljavala da se gase sportski klubovi, ali vrijeme se promijenilo. Opština Istočno Novo Sarajevo je prošle godine izdvojila 400.000 KM za sportske klubove koji su registrovani na području opštine. Ove godine je prijedlogom budžeta planirano 300.000 KM”, istakao je Katić.

On je naveo da je Rukometni klub “Slavija” trenutno u situaciji da je upitan njegov ostanak u Premijer ligi, ali da sigurno neće doći do njegovog gašenja

Katić je rekao da je opština u prošloj godini izdvojila 58.000 KM za funkcionisanje rukometnog kluba, ostala je još jedna tranša od 12.000 KM, koja bi trebalo u narednim danima da bude uplaćena.

“Klub je sada bez Uprave i mi u najkaćem periodu moramo da se sastanemo, da izaberemo adekvatnu Upravu i da završimo ovo prvenstvo. Poslije završetka prvenstva, viđećemo u kojem će pravcu da ide pomenuti klub”, istakao je Katić.