Pozivamo Vas na promociju Audio knjige Poema „Udari mora“, Dare Sekulić u izdanju Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske, u produkciji Forum teatra, Istočno Sarajevo, u srijedu 17. avgusta, 2016. godine u 19,00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Ovo je prvo audio izdanje poezije naše poznate književnice Dare Sekulić, nastalo na inicijitavu direktora Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike SrpskeŽelimira Radinovića, sa idejom da se poezija približi slijepim i slabovidim licima i na taj način im se omogući da uživaju u zvučnom doživljaju poezije kroz izgovoreni stih i muziku.

Ono što veliča poeziju Dare Sekulić, kao njena bitna komponenta je njeno stalno kušanje da sublimiše energiju pjesničkog jezika i slika, da zbije njihove lirske reference u korijen pjesme i tako ne dozvoli rasprskavanje poetske građe. Ona ima tanani osjećaj za artikulaciju jezičkog blaga i zaboravljenog semantičkog sjaja u njemu, te se njene pjesme doimaju kao duboko proživljene i iščišćene fantazme u otkucajima kolektivnog pulsa.

U programu promocije učestvuju: književnica Dara Sekulić, narator poeme Aleksandra Mitrić-Štifanić i direktor Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Republike Srpske Želimir Radinović.

                                                                                         Forum Teatar

                                                                                      Vitomir Mitrić