Tradicionalni auto-reli AMS RS “Sutjeska 2016” odgađa se za 17. i 18. septembar 2016., dosadašnje prijave važe za novi termin takmičenja

Zbog tehničkih i organizacionih razloga, tradicionalni preventivni auto-reli AMS RS “Sutjeska 2016” održaće se 17. i 18. septembra 2016. godine sa startom u Istočnom Sarajevu i Trebinju, umjesto 9. i 10. jula 2016. godine, kako je ranije bilo planirano.

Sve dosadašnje prijave učešća takmičara na ovogodišnjem reliju važe i za novi termin održavanja ove manifestacije.

Ovogodišnji reli ima za cilj da učesnici obnove znanje iz oblasti poznavanja saobraćajnih propisa i odredbi ZOBS-a BiH i RS, te pokažu vještine i sposobnosti na posebnom poligonu spretnosti uz maksimalno poštivanje saobraćajnih pravila.

Ocjenska vožnja vozi se po utvrđenom itinereru takmičenja sa naznačenim mjestom vremenske kontrole. Na ocjenskoj vožnji vozači su dužni pridržavati se pravila i propisa saobraćaja i poštovati saobraćajnu signalizaciju, što će biti kontrolisano od strane Komisija, a svaki prekršaj donosi kaznene bodove.

Ispit tačnosti održaće se na Tjentištu. O dužini staze i zadanom vremenu učesnici će biti upoznati na samom poligonu. Ispit spretnosti održaće se na platou Nacionalnog parka Sutjeska. Provjera znanja iz poznavanja saobraćajnih propisa obaviće se rješavanjem 20 test pitanja.