Sredstvo za čišćenje lica od samo 2 sastojka: prirodni nježni piling koji osvježava kožu na bazi sode bikarbone

Spoj 2 ljekovite namirnice koristan je za održavanje zdrave ph vrijednosti kože, a djeluje i antibakterijski, lječi, hidrira i hrani kožu.

Dermatolozi predlažu da lice čistite dva puta dvevno kako bi koža bila sjajna i zdrava. A da li ste znali da namirnice iz vaše kuhinje mogu doprinjeti ljepoti vaše kože?

Umjesto da trošite novac na skupe preparate za čišćenje lica, pokušajte sa ovom zdravijom i pristupačnijom matodom. Soda bikarbona i kokosovo ulje namirnice su koje, za razliku od pojedinih krema i tonika, ne sadrže toksine i hemikalije, što ih čini bezbjednim za upotrebu.

Soda bikarbona i kokosovo ulje su odlični za lječenje akni, crvenila i ožiljaka, te uklanjaju višak prljavštine i mrtve ćelije na površini kože. Mješanjem ovih namirnica i njihovom redovnom primjenom, vaša koža postaće svježa i meka.

Ovaj spoj takođe je koristan za održavanje pravilne ph vrijednosti, a djeluje i antibakterijski, lječi, hidrira i hrani kožu.

Kako napraviti svoj preparat za njegu lica?

U zavisnosti od tipa kože, kombinujte kokosovo ulje i sodu bikarbonu. Ukoliko je vaša koža osjetljiva, napravite smješu koja sadrži više ulja od sode. Nakon što izmješate sastojke, primenite ih na suvu ili mokru kožu i masirajte kružnim pokretima. Kako bi koža bolje upila sastojke, možete ostaviti masku da odstoji na licu, a možete je i odmah isprati.

U ovu mješavinu možete dodati i sastojke koje smatrate povoljnim za vašu kožu ili mirisna ulja za još lepši doživljaj.