Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića nalazi se u samom vrhu po zaradi na Instagramu u konkurenciji partnera (supruge, djevojke, muževi) tenisera i teniserki na ovogodišnjem Australijan openu.

Istraživanja koje je sproveo “World of Card Games“ pokazuju da uprkos tome što se ne može pohvaliti milionskim brojem pratilaca (686.000) Jelena ima veliki uticaj na ovoj društvenoj mreži. Procjenjue se da kao suosnivač i izvršni direktor Fondacije Novak Đoković, koja je osnovana 2007. godine zarađuje nešto više od 5.000 evra po objavi na Instagramu. Jelena se udala za Novaka 2014. godine i imaju dvoje djece, Stefana i Taru. 

Po ovom istraživanju na prvom mjestu je djevojka Aleksandera Zvereva, Sofija Tomalu. Glumica ima 1,4 miliona pratila, a navodno zarađuje preko 10.000 evra po objavi. Na drugom mjestu je donedavna djevojka Grigora Dimitrova. Madalina Ganea. Ranije je izlazila sa Leonardom Di Kaprijem, a zarađuju oko devet hiljada po postu. 

U top 5 se još nalaze Pejdž Lorenc, ljepša polovina Tomija Pola. Američka influenserka i preduzetnica ima 549.300 pratilaca, što joj omogućava da zaradi do 5.000 evra  po objavi. Na petom mjestu je Dejvid Li. Bivši košarkaš je muškarac sa najvećom zaradom na ovoj listi, preko 3.000 evra po postu. On se oženio se Karolinom Voznjacki 2019. godine i ima 388.600 pratilaca na Instagramu.