U Istočnom Sarajevu registrovani studenti oboljeli od šuge, studenti traže smjenu odgovornih

Unija studenata RS zatražila je smjenu aktuelnog direktora studentskih domova u Palama i Foči Dragana Bjelajca.

Zahtijevaju i da se novoizgrađeni domovi u ova dva grada otvore do 20. marta, kako bi studenti konačno imali pristojne uslove za studentski život.

„Jedna od najbitnijih stavki je hrana koja je veoma loša i čije su porcije veoma male. Tu se naravno spominje i higijena koja je u katastrofalnom stanju. Samo jedan primjer je kupatilo koje ide na 130 studenata, tople vode rijetko, malo ima“, tvrdi predsjednik Unije studenata RS Milan Milišić.

Studenti su još jednom ponovili da je sramno da direktor Bjelajac proziva imenom i prezimenom osobe koje su donijele šugu u dom na Palama, što je uradio prošle sedmice kada je u medijima prozvao jednog od studenata.

„Tražimo od ministra da se do 20. marta smijeni direktor Studentskog centra Pale Dragan Bjelajac, zatim otvaranje studentskog doma u Foči i na Palama“, poručuje predstavnik Studentskog saveza Medicinskog fakulteta Foča Rajko Pavlović.

Ministar Malešević kaže, radovi u domovima se privode kraju. No ostaje problem kuhinja, tender za  nabavku namještaja je u toku ali se ne zna kada će biti završen. Ministar je još kazao da za ponedjeljak ima zakazan sastanak sa predstavnicima studenta.

„Vidjećemo da li je moguće, da li postoji možda mogućnost da se izvrši useljenje studenta na domove u Palama, a da kuhinje se kasnije instaliraju“, odgovara ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević.

Malešević je rekao da će se morati riješiti problemi između predstavnika studenata i direktora Domova Dragana Bjelajca. On je kazao da će se ispitati odgovornost direktora te da će se utvrditi njegova eventualna odgovornost za zarazu šuge na Palama.

IZVOR: TV1