Akcijsko-avanturistički SF spektakl “Monster Hunter” dolazi u kina! U kinu Meeting Point u Sarajevu premijerno će biti prikazan u četvrtak, 25. februara u 19 sati.
Ulaz na premijeru je besplatan, a napominjemo da je broj mjesta u kinu ograničen u skladu sa važećim preporukama nadležnih službi zbog epidemioloških mjera.

Besplatne ulaznice za premijeru gledatelji mogu preuzeti u Meeting Pointu od ponedjeljka, 22. februara.

Akcijsko-avanturistički SF spektakl “Monster Hunter” temeljen je na istoimenoj seriji video igara koja je postala globalni fenomen, a sada je napokon došlo vrijeme da velika čudovišta i veliku akciju doživimo na platnima dovoljno velikim da ih mogu zadržati! Kada se sudare dva svijeta, Milla Jovovich biva prebačena u Novi svijet koji je dom ogromnim i zastrašujućim čudovištima otpornima na naše oružje. Ona će se morati udružiti s lovcima iz njihovog svijeta kako bi se suprotstavila čudovištima i vratila kući.

U glavnim ulogama gledamo Millu Jovovich (Peti element, Resident Evil) kao iskusnu kapetanicu Ardemis koja predvodi svoju postrojbu marinaca. U ulozi misterioznog lovca na čudovišta našao se Tony Jaa (Fast & Furious 7, xXx: Return of Xander Cage), dok od ostalih glumačkih imena treba istaknuti T.I. Harrisa (Ant-Man, Takers) i Rona Perlmana (Hellboy, Sons of Anarchy). Redatelj i koscenarist filma je Paul W.S. Anderson (Event Horizon, Resident Evil, AVP: Alien vs. Predator) koji je pri ostvarenju svoje filmske vizije surađivao s producentom video igre Ryozom Tsujimotom i njezinim redateljem Kanameom Fujiokom.

Na dan premijere filma “Monster Hunter”, 25. februara u 19 sati, film “Noćna smjena” francuske rediteljice Anne Fontaine bit će prikazan u 17 sati.

Film “Monster Hunter” ostaje na redovnom repertoaru kina Meeting Point, a prikazuje se od 26. februara u terminu od 17 sati. Do kraja mjeseca na redovnom repertoaru kina u 19 sati na programu su filmovi Sang-ho Yeona “Vlak za Busan” (26. februara) i nastavak tog kultnog horora “Vlak za Busan: Zona zombija” (27. februara) te film Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?” (28. februara).

Programi u kinu Meeting Point održavaju se u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino sale, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tokom projekcije.