Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pokrenulo je ponovo institucionalni portal za kulturu – “E-kultura” /www.ekulturars.com/ na kojem su objedinjene sve važne informacije, propisi i javni pozivi iz oblasti kulture.

KULTURARS

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike SrpskeFoto: RTRS

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske saopšteno je da je unaprijeđena programska osnova portala, redizajniran vizuelni identitet, a razvijena je i android aplikacija portala za kulturu namijenjena za mobilne uređaje.

Portal “E-kultura”, koji je pokrenut 2010. godine, redovno je uređivan do avgusta 2015. Bio je veoma posjećen. Na mjesečnom nivou bilo je registrovano i do 3.000 jedinstvenih posjeta.

Portal je pokrenut u okviru učešća u MDGF programu “Kultura za razvoj”, koji su u BiH zajedno realizovali UNDP, Unesko i Unicef.

Portal je prvenstveno namijenjen stvaraocima, zaposlenim u oblasti kulture i svim zainteresovanim za oblast kulture i umjetnosti u Republici Srpskoj i regionu.

Posjetiocima portala omogućen je brz i jednostavan pristup objedinjenim informacijama cjelokupnog kulturno-umjetničkog stvaralaštva u Srpskoj, dodaje se u saopštenju.

Na portalu “E-kultura” dostupne su važne baze podataka, a omogućen je lakši i brži pristup svim informacijama, kao i uvid u zakonodavno-pravni okvir iz oblasti kulture.

Osim toga, portal otvara mogućnost stvaranja novih vidova saradnje u oblasti kulture i partnerstva, kako na lokalnom, tako i na regionalnom nivou.

 

Izvor:RTRS