Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarali su u Banjaluci sa generalnim direktorom Mtel-a a.d. Banja Luka Markom Lopičićem i izvršnim direktorom Mtel-a za tehniku Miodragom Vojinovićem o uspostavljanju saradnje i zajedničkim projektima koji bi mogli da budu realizovani na području Istočnog Sarajeva.

Na sastanku je bilo riječi o tehničkoj podršci Kompanije Mtel u realizaciji projekta izgradnje video nadzora na području grada Istočno Sarajevo, kako bi se bezbjednost građana podigla na viši nivo.

U ponedjeljak je u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo održan sastanak gradskog rukovodstva sa načelnicima svih šest opština i predstavnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo. Dogovoreno je da načelnici opština preduzmu aktivnosti oko izvođenja zemljanih radova, a da sredstva za opremu planiraju u budžetima za narednu godinu. Konstatovano je da su finansijska sredstva najveća prepreka realizaciji ovog projekta.

S tim u vezi, dogovoreno je da gradonačelnik Vuković i načelnik Bjelica, u ime gradskog i opštinskih rukovodstava, razgovaraju sa rukovodstvom Kopmanije Mtel, kako bi bila obezbijeđena kvalitetna tehnička podrška ovom projektu.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo nakon sastanka u Banjaluci i ocijenio da je nagoviještena uspješna saradnja Grada i Kompanije Mtel, te novi sastanci operativnog karaktera.

Predstavnici Mtel-a iskazali su zainteresovanost i za organizaciju EYOF-a 2019, prvenstveno kad je riječ o marketinškom predstavljanju putem ove značajne sportske manifestacije.

Izvor i foto: Grad Istočno Sarajevo