Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo odlučili su na današnjoj svečanoj sjednici da povelјe opštine budu dodijelјene predsjedniku Vlade Republike Srpske Želјki Cvijanović i direktoru preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenadu Nešiću.

Cvijanovićeva i Nešić nagrade su dobili povodom Spasovdana – krsne slave opštine Istočno Novo Sarajevo.

Na današnjoj sjednici odlučeno je da Plaketa opštine bude uručena Ministarstvu za izbjegla i raselјena lica Republike Srpske, književniku Dušanu Zurovcu, džudo treneru Ljubiši Majdovu, Školi za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo, Vatrogasnoj brigadi Istočno Sarajevo, te Udruženju penzionera Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izrazio je zadovolјstvo što je procedura oko dodjele najviših opštinskih priznanja istaknutim pojedincima, kolektivima i institucijama od početka ispravno sprovedena i što su odbornici prepoznali najzaslužnije.

„Moram da istaknem značajan doprinos Vlade Republike Srpske zajedno sa svojim preduzećima i mislim da je potpuno opravdana odluka odbornika da dvije povelјe Skupštine opštine budu dodijelјene predsjednici Vlade Želјki Cvijanović i direktoru `Puteva Srpske` Nenadu Nešiću, koji je i naš sugrađanin“, rekao je Ćosić nakon okončanja sjednice.

Ćosić je naglasio da je Vlada Srpske samo u ovoj godini u Istočno Novo Sarajevo uložila po 2.000.000 KM za nastavak gradnje pozorišta i sportske dvorane, te isto toliko za izgradnju Trga „Srbija“, ali i za još niz drugih manjih projekata.

Izvor i foto: Opština Istočno Novo Sarajevo