Cilj prvog “Fashion Show”-a u Istočnom Sarajevu je promocija domaćih preduzetnika, te predstavljanje javnosti dijela njihove ponude – odjeće, domaćih proizvoda, usluga. Pored toga, zadatak je pomoći rad Udruženja žena za borbu protiv raka dojke.

– Ovaj mjesec je i poznat kao mjesec ružičaste vrpce i mi smo došli na ideju da pomognemo jednom od naših udruženja. „Agata“ je u Istočnom Sarajevu jedino registrovano Udruženje za borbu protiv karcinoma dojke. Profit od ulaznica ćemo donirati ženama iz tog udruženja – rekla nam je Jelena Turuntaš, jedan od organizatora „Fashion Show“-a.

Udruženje „Agata“ postoji od 2013. godine a osnovni cilj je prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke. U udruženju pomoć mogu potražiti žene kojima je dijagnostifikovana ova bolest, ali i one koje se oporavljaju nakon operativnih zahvata. Sredstva prikupljena na ovom modnom događaju, „Agati“ znače mnogo.

– Htjela bih da se zahvalim agenciji „Turuntaš“, jer mi smo nevladina organizacija, nemamo nikakva primanja a novac nam treba za razne sitnice. Nemamo nikoga ko nas finansira i ova akcija je divna, savršena. Hvala svim divnim ljudima koji su se sjetili da nam pomognu – naglasila je Nada Vasković, predstavnik Udruženja „Agata“.

“Fashion Show” su, pored modne revije, obilježili i prva samostalna izložba slika Jovane Popović, obraćanje pjesnika Gorana Vračara ali i izložba ponuda ručnih radova naših sugrađanki.