Fudbaler Dinama iz Bukurešta imao je uvećano srce što je uzrokovalo nepravilan ritam i srčani udar, otkrio je doktor koji je učestvovao u obdukciji nesrećnog Kamerunca

Ekeng-620x350

Rezultatom obdukcije utvrđeno je da je fudbaler Dinamak iz Buurešta, Kamerunac Patrik Ekeng (26), koji je preminuo tokom utakmice protiv Vitorula, imao uvećano srce, što je potvrdio lekar iz Kameruna, koji je na zahtev porodice prisustvovao obdukciji.

 

Primetio sam uvećano srce, a za sportiste ta hipertrofija znači predispoziciju za nepravilan ritam i srčani udar – rekao je doktor Abdo Salem i dodaju da se još čekaju laboratorijski nalazi.

Nesrećni fudbaler je ušao na teren sa klupe i posle samo 7 minuta u igri pao je na teren sam na centru igrališta. Samo se srušio, izgubio svest i nažalost, više se nije dizao.

Pomoć mu je ukazana na samom terenu, ali je brzo prevezen u bolnicu gde su se lekari sedamdeset minuta borili za njegov život, ali su na kraju samo mogli da konstatuju smrt.

Ekeng je pre dolaska u Dinamo, za koji je igrao od ove sezone, branio boje Kordobe, Lozane, Le Mana i Kanona iz Jaundea u rodnom Kamerunu.

Izvor:(Telegraf.rs)