Uprkos jako lošim vremenskim uslovima i obilnim snježnim padavinama, u subotu 25.02.2017. je na Jahorini održano međunarodno skijaško takmičenje FIS kup “Jahorina 2017”. U slalomskoj trci u ženskoj konkurenciji slavila je bh. skijašica Žana Novaković, a u muškoj Austrijanac Florina Pfug, javlja Anadolu Agency.

Prema riječima Jelene Dojčinović, generalne sekretarke Skijaškog saveza BiH, organizatori takmičenja SPD Jahorina uložili su velike napore kako bi stazu Prača na Jahorini osposobili za slalom. Prvobitno je bilo planirano da se vozi veleslalom, ali je zbog najavljenih padavina promijenjen raspored takmičenja, pa je vožen slalom.

U slalomskoj trci FIS kupa “Jahorina 2017” nastupili su takmičari iz 15 zemalja, 35 skijaša i 17 skijašica. Osim Novaković, u ženskoj konkurenciji na pobjedničko postolje popele su se drugoplasirana Maja Tadić iz BiH i trećeplasirana Zuzana Jakupcova iz Slovačke. Kod muškaraca austrijskog skijaša su slijedili Igor Lajkert (BiH) i Strahinja Stanišić (Srbija).