GRESKAMA U PORAZ

Greškama u poraz


Novak Đoković kaže da je napravio previše grešaka i da je to glavni uzrok poraza od Rodžera Federera (7:5, 6:2) u drugom kolu grupe na Mastersu u Londonu.

“Ima dana kada se ne osjećaš baš najbolje, ni približno svojoj najboljoj igri, ali svaka čast Rodžeru jer je mnogo kombinovao dajući mi svaki put drugu vrstu loptice. Mudro je koristio slajs i spin, efektno servirao, a ja sam napravio mnogo, mnogo gre šaka – dao sam mu pobjedu, pogotovo u drugom setu“.

“Ipak, to je sport, nekada se dešavaju ovakvi dani, a dobro je što se ovdje igra raund-robin sistem i još imam priliku da dođem do polufinala. Nisam se dobro kretao, pogotovo kod prvih udaraca u razmjenama. U gemu koji sam izgubio na 2-3 u drugom setu mislim da sam promašio tri od pet lakih forhenda i bekhenda. Nisam pravio uglove, davao sam mu loptice koje mu odgova raju“, rekao je najbolji teniser svijeta.

Đoković je rekao da je Federer taktički igrao dobro i dodao je:

“Nesumnjivo je bio bolji, ali mislim da sam mu i ja dozvolio da igra, da prolazi kroz loptu i da diktira ritam. Nisam imao dubinu, mnogo sam griješio, a takvom igrom nema šansi protiv Rodžera. Nadao sam se da ću zaigrati bolje kada sam napravio ribrejk u drugom setu, ali to nije bio slučaj“.

Federer sada ima dvije pobjede, Đoković i Nišikori po jednu, a Berdih nijednu. U četvrtak u posljednjem kolu sastaju se Federer – Nišikori (15.00) i Đoković – Berdih (21.00

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Sponzorisano