samo slogaSrpska pravoslavna crkvena opština novosarajevska u Istočnom Novom Sarajevu organizovaće od 23. do 28. maja u Istočnom Sarajevu 2. Međunarodnu konferenciju srpske pravoslavne omladine pod nazivom “Samo sloga Srbina spasava”.

Konferencija se organizuje uz blagoslov NJegovog preosveštenstva episkopa zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija, koji je i administratora Mitropolije dabrobosanske.

Iz ove crkvene opštine saopšteno je da je cilj konferencije da doprinese očuvanju jedinstva srpskog naroda, jezika, vjerskog i etničkog identiteta Srba.

Mladi, njih 20 iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i dijaspore od 18 do 30 godina, koji će učestvovati u radu Konferencije, imaće priliku da posjete kulturne i vjerskeZNAMENITOSTI u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Foči i Višegradu, te slušaju predavanja eminentnih profesora iz BiH i regiona.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva inostranih poslova Srbije, Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, grada Istočno Sarajevo i Sekretarijata za vjere Republike Srpske.

Izvor:(Agencije)