Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske, Fond „Dr Milan Jelić“, objavilo je danas (18.07. 2017. godine) na svojoj internet stranici www.fondmilanjelic.org Konačnu rang-listu studenata drugog i trećeg ciklusa studija na univerzitetima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za dodjelu stipendija za tekuću 2016/2017. akdemsku godinu.
Redovnim studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima, u ovom konkursnom roku, dodijeljeno je sedam stipendija od po 5.000,00 KM i pet stipendija studentima trećeg ciklusa studija u iznosima od po 10.000,00 KM.
Na drugi konkurs za dodjelu stipendija, koji je objavljen u maju 2017. godine, pristiglo je ukupno 34 prijava studenata II i III ciklusa studija koji nisu ostvarili pravo na dodjelu stipendije u prvom konkursnom pozivu u mjesecu novembru tekuće akademske godine, od čega je 30 aplikacija zadovoljile visoke uslove Konkursa.
Svi studenti koji su se prijavili na konkurs za dodjelu stipendija imali su pravo prigovora na preliminarnu rang-listu Komisiji za dodjelu stipendija iz Fonda „Dr Milan Jelić“. Odgovori po pristiglim prigovorima, poslati su studentima po objavi Konačne rang-liste a sa studentima koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije u narednim danima biće potpisani ugovori o stipendiranju.
Ukupan stipendijski fond za studente II i III ciklusa studija iz Fonda „Dr Milan Jelić“ za akademsku 2016/2017. iznosi 190.000,00 KM iz kojeg je dodijeljeno šesnaest stipendija studentima II, kao i jedanaest stipendija studentima III ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima, od čega čak četiri studenta II i III ciklusa studija studiraju na prestižnim univerzitetima.
Naredni Konkurs za dodjelu stipendija studentima biće objavljen početkom naredne akademske godine.

Konačnu rang-listu studenata po drugom Konkursu za akademsku 2016/2017. godinu možete vidjeti ovdje.