Kulturni Centar Istočno Novo Sarajevo

Javna ustanova za kulturu Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo osnovala je opština Istočno Novo Sarajevo 2003. godine. Kulturni centar obuhvata širok spektar djelatnosti kako bi se zadovoljili različiti kulturni, zabavni i rekreativni interesi korisnika. Osnovna djelatnost Kulturnog centra je pozorišna djelatnost ali se bavi organizacijom i realizacijom i ostalih kulturnih i umjetnickih sadrzaja kao što su: koncerti, izložbe, predstave, filmovi i kniževne manifestacije.

Kulturni centar raspolaže multimedijalnom salom 160 mjesta, kompletno svjetlosno i tonski opremljenom. Posjeduje video i bioskopsku opremu. Takođe posjeduje sopstveni galerijski prostor za održavanje izložbi slika i književnih promocija.I-sarajevo-sala

Bavi se organizovanjem kulturnih i drugih priredbi, organizovanjem koncerata, revija kratkometražnog i dugometražnog filma, promocijama knjiga i publikacija, izlozbi.

Škola slikanja radi od 2006. godine, kroz koju je prošao veliki broj polaznika. Dva puta godišnje organizujemo izložbe nasih polaznika.

Plesni studio takođe radi od osnivanja Kulturnog centra, članovi su učestvovali na brojnim domacim i internacionalnim takmičenjima gdje su osvojili brojne nagrade. Poslednje tri godine plesni studio radi u organizaciji plesnog studia „Orion“ Pale.

Organizator je Međunarodnog festivala malih scena i monodrame, festival sa najdužom tradicijom u Republici Srpskoj. Na festivalu učestvuju brojna pozorišta sa prostora bivše Jugoslavije. Festival ima takmičarski karakter gdje se dodjeljuje nagrada za najbolju kamernu predstavu, najbolju monodramu te najboljeg glumca i glumicu festivala.

LogoIzvor: www.kuckuc.rs.ba

Najava događaja:

IMG220-1IMG219-1