Investitorima koji grade individualne stambene i stambeno-poslovne objekte  na području opštine Istočna Ilidža, odlukom Skupštine opštine, znatno  su umanjene naknade za uređenje gradskog građevinskog zemlјišta i rentu.

Porodicama poginulih boraca i porodicama civilnih žrtava rata umanjeno je plaćanje naknade za uređenje gradskog građevinskog zemlјišta  i rentu 80 odsto, invalidima rata prve i druge kategorije 60 odsto, invalidima ostalih kategorija 30 odsto, učesnicima rata za 10 odsto.

Bračnim parovima do 35 godina starosti umanjeno je plaćanje nakande za uređenje i rentu do 90 odsto, za površinu do 150 metara kvadratnih, ukoliko nisu prethodno riješili stambeno pitanje. Za bračne parove starije od 35 godina, koji nisu ranije riješili stambeno pitanje, plaćanje naknade umanjeno je za  50 odsto za površinu do 150 metara kvadratnih.

Uslovi i procenat oslobađanja naknade za uređenje gradskog građevinskog zemlјišta i rentu za bračne parove, regulisani su posebnim pravilnikom koji donosi načelnik opštine.

Ukoliko investitor ima više osnova za popust u plaćanju, biće oslobođen po osnovu koji je za njega najpovolјniji.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo