Rijetko koje zemlje u svijetu imaju planinu u samom centru glavnog grada. Sarajevo sa ponosom može reći da ima nešto takvo – Trebević, gdje se nalazi Hotel Pino Nature na nadmorskoj visini od 1070 m.

Arhitekta Amir Vuk – Zec za Hotel “Pino” na Trebeviću, primio je nagradu na Šestoaprilskoj izložbi.

pino5

Hotel Pino Nature uvršten je u knjigu “In practice” koja donosi izbor 37 arhitektonskih biroa iz 37 zemalja Evrope, a Bosnu i Hercegovinu predstavlja Studio ZEC, odnosno, Pino Nature hotel.

Istraživački projekat – IN practice, podržan od strane AIAC – Italijanska Asocijacija za Arhitekturu i Kritiku, u saradnji sa magazinom A10 new European architecture i naučnim doprinosom Bureau-a Europa, promovirano i podržano od Studija Gnosis. Cilj IN practice-a je istražiti inovativne arhitektonske prakse koje inteligentno (pre)oblikuju svijet i naglasiti kvalitetnu arhitekturu u Europi s ciljem davanja izvora inspiracije za mlađe generacije. Rezultati ovog istraživanja će biti prvi puta prezentirani u Veneciji u knjizi “IN practice”.

pinoKnjiga će sadržavati slike, refleksije i kritične eseje, ilustrirajući raznovrstan i kompleksni mozaik predstavljajući stanje posvećene arhitekture u Europi. Žiri je izabrao 37 europskih arhitektonskih firmi a predstavnik BiH u ovoj selekciji je Studio Zec sa projektom hotel Pino!

Web:    www.pino-hotel.com
e-mail: info@pino-hotel.com
Telefon: 033 257 800
033 257 801