Savladavši OK „Maglić“ iz Foče rezultatom 3:0 (25:14, 25:20, 25:21) na domaćem terenu u SPC „Peki“ u Palama ŽOK „Jahorina“, osvojio je titulu prvaka Republike Srpske i plasirao se u Premijer ligu BiH, čime se izdvojio i kao jedini prvoligaš na području Sarajevsko-romanijske regije.

Predsjednik ŽOK „Jahorina“ Branislav Blagojević kaže da su se oni nadali ulasku u Premijer ligu BiH i da u početku sezone nisu očekivali ovakav ishod, ali da je po odmicanju prvenstva ekipa dostigla punu formu i zrelost kojom su došli do šampionske titule i plasmana u Premijer ligu BiH.
„Ispred nas su veliki poslovi po pitanju finansija. Nadam se da će opština Pale i Grad Istočno Sarajevo imati razumjevanja prema nama. Mi smo sada jedini premijerligaši na Sarajevsko-romanijskoj regiji koji treba da predstavlјa opštinu Pale i cijelu regiju. Naše djevojke su ambasadori sporta i odlične odbojkačice“, naglasio je Blagojević.

Trener ŽOK „Jahorina“ Danilo Tadić istakao je da im je kruna zasluženo pripala.

„Imali smo dvije pobjede ekipe Slavije, koja je za nas prije dvije godine bila ekipa sa kojom nikako nismo mogli igrati. Za dvije godine smo uspjeli ne samo da prestignemo kvalitet igre, već i da ostvarimo plasman u Premijer ligu BiH“, naglasio je Tadić i dodao da to sada povlači i veća materijalna sredstva, i da se u tom smislu nada podršci u njihovom dalјem radu.

„Čestitam našim djevojkama koje su imale težak izazov, jer bez discipline u radu nema ni rezultata. Oduševila me mentalna sigurnost ekipe koja je jako mlada, prosjek godina je 18. Strahovao sam da ih ne savlada pobjednička euforija, ali ipak smo utakmicu rutinski priveli kraju“, kaže Tadić.

Kapiten ŽOK „Jahorina“ Milica Krajišnik rekla je da je ova pobjeda jedna od najznačajnijih pobjeda ovog kluba, i da je sve vrijeme vjerovala u svoje igračice, kao i u to da mogu da dođu do titule i ostvare dobar rezultat.

„Tako je i bilo, uspjeli smo da pobjedimo „Maglić“. Prezadovolјna sam jer imamo kvalitetnu ekipu i kvalitetnog trenera. Tako ćemo nastaviti i sledeće godine u Premijer ligi BiH“, naglasila je Krajišnik.

Odbojkašica ŽOK „Jahorina“ Jelena Komlenović ističe da im ovaj uspjeh mnogo znači, koji je ujedno i njen lični najbolјi uspjeh u karijeri.

„Imali smo tešku godinu sa mnogo problema, ali smo na kraju uspjeli da krunišemo naš rad i cijelu sezonu. U toku utakmice smo imale samo pozitivnu tremu. Zbog toga koliko nam sve ovo znači, koliko smo uložile sebe i koliko se trener zalagao, bilo je malo pritiska, ali smo ga uspješno savladale“, izjavila je Komlenović.

Izvor: Grad Istočno Sarajevo