Face Ekipa Bosne i Hercegovine, sastavljena od članova Opštinskog odbora Crvenog Krsta Istočna Ilidza, na Evropskom takmičenju iz pružanja prve pomoći održanom u Sloveiniji u periodu od 29.06 do 03.07.2016.godine, osvojila je peto mjesto. Na Evropskom takmičenju učestvovala je 21 ekipa iz svih dijelova Evrope. Petoplasirana Face ekipa je postavila državni rekord, jer je ovaj rezultat najbolji u BiH iz ove oblasti.
Za evropsko takmičenje Face ekipa se spremala oko tri mjeseca. Face ekipa je prije plasiranja na evropsko takmicenje ostvarila prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz oblasti pružanja prve pomoći, kao i drugo mjesto na republičkom takmičenju. Ekipa podmlatka, na istom takmičenju, takodje je osvojila zlatnu medalju.
Članovi Face tima i instruktori napominju da su veliku podršku imali od lokalne zajednice, na čelu sa zamjenikom načelnika opštine Istočna Ilidža, kao i od Državnog i republičkog društva Crvenog krsta.
Pored ovih aktivnosti, članovi Crvenog krsta OO Istočna Ilidža imaju i mnogobrojne aktivnosti humanitarnog karaktera. Aktivnosti članova Crvenog krsta su od opštedruštvenog značaja kako za našu lokalnu zajednicu tako i za čitavu državu, jer rezultati koje postižu mladi ljudi iz ove organizacije već davno su prevazišli granice Bosne i Hercegovine, što potvrdjuje i sjajan plasman na Evropskom nivou takmičenja.

ck4

Izvor: Opština Istočna Ilidža