Dobro se dobrim vraća, poznata je maksima kojom se vode najbolji među nama, pa tako i kompanija m:tel.

U mjesecu darivanja kompanija m:tel pokreće još jednu veliku društveno odgovornu akciju Dobro djelo, kojom će na originalan način nagraditi dobra djela. Kako bi sljedeća godina bila u znaku dobrih djela, projekat sa hashtagom #dobrodjelo, trajaće narednih godinu dana u cijeloj BiH. Ovaj projekat omogućava pojedincima da malim stvarima i dobrim djelima učine nešto za svoje najbliže, ali i za mališane iz svoje opštine, jer će opštini sa najviše prijavljenih dobrih djela kompanija m:tel na kraju akcije pokloniti dječije igralište.

Dobra djela iz stvarnog svijeta preselićemo online, kako bi bila dostupna svima, a svi zainteresovani mogu da posjete sajt www.dobrodjelo.com, gdje će naći interaktivnu mapu dobrih djela, koju će moći da ispunjavaju tokom narednih 365 dana. Stoga, pozivamo sve posjetioce sajta da prijave svoje dobro djelo, izaberu mjesto odakle dolaze, te po želji postave link, video ili fotografiju, koji opisuju neko učinjeno dobro djelo.

pomaganje

Ne postoje velika i mala dobra djela, jer je svako podjednako važno, pa priča može izgledati ovako:

– Danas sam pomogao komšiji da iscijepa drva. #dobrodjelo

– Pomogao sam drugu da popravi ocjenu iz matematike. #dobrodjelo

– Očistio sam dvorište jednoj baki. #dobrodjelo

– Moj prijatelj je dobrovoljni davalac krvi. #dobrodjelo

Dakle, granice dobrih djela ne postoje, a sigurni smo da će ovi primjeri motivisati ljude dobre volje da nam se pridruže i postanu ambasadori ove akcije.

Svi detalji akcije #dobrodjelo mogu se naći upravo na sajtu www.dobrodjelo.com, gdje se nalaze i rubrike sa mapom i listom dobrih djela, a znajući da je BiH prepuna dobročinitelja i ljudi dobrog srca, ne sumnjamo da će ova lista biti dugačka.

Takođe, svi koji žele da zajedno sa nama budu dio ove velike akcije, mogu na svojoj omiljenoj društvenoj mreži (Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr…) podijeliti svoju malu priču pod hashtagom #dobrodjelo. Učesnici ove akcije mogu motivisati i svoje najbliže da preko društvenih mreža podijele prijavljeno dobro djelo, kako bi svi zajedno bili korak bliže dječijem igralištu.

I ne zaboravite – biti dobar je plemenito, a učiti druge da budu dobri je još plemenitije.

www.dobrodjelo.com

DRAGI SUGRAĐANI, POTRUDIMO SE BITI HUMANI I ČINITI DOBRA DJELA ZA NOVO IGRALIŠTA JER NAMA ZAISTA I TREBA.