U mjestu Novo Selo, opština Sokolac, 13.06.2016. godine, nepoznato lice je iz podruma porodične kuće vlasništvo D.V. otuđilo električni aparat za varenje. Izvršen je uviđaj. Istraga je u toku.
Policijskoj stanici Foča, dana 13.06.2016. godine, N.P. je prijavio da mu je u toku noći otuđeno putničko motorno vozilo „Citroen C4“ koje je bilo parkirano na parking prostoru u Ulici Petra Bojovića u Foči. Izvršen je uviđaj. Po ovlaštenju dežurnog tužioca policijski službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje na identifikaciji izvršioca i pronalasku vozila.
Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, 13.06.2016. godine, oko 00,15 časova, prijavljeno je da se iz zgrade koja se nalazi u Ulici D. Mihajlovića, čuje galama i poziv u pomoć od strane nepoznate ženske osobe. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta, te došli do saznanja da je pomoć tražila N.T. koja je izjavila da je nepoznato lice udarcem nogom nasilno otvorilo vrata njenog stana i fizički je napalo.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela može dovesti O.Ž. koji je pronađen i lišen slobode. U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela „Nasilničko ponašanje“.