rošlo je dvije godine otkako sam saznala za bolest u maloj karlici i počela da se liječim. U Srbiji sam operisana i primala sam radioterapiju, ali je bilo puno propusta. Uslijedila je komplikacija sa debelim crijevom izazvana zračenjem, nakon čega je puklo i napravilo infekciju sa kojom se borim i danas – priča Sanela.

Kako objašnjava, kada je videla da nema pomaka na bolje, pokrenula je akciju za prikupljanje novca u ljeto ove godine, kako bi otišla u Tursku.

– U Istanbulu sam već imala jednu operaciju i primila sam sve cikluse hemioterapije. Međutim, doktori su planirali da urade još jednu operaciju, da vrate crijevo i da očiste infekciju i tumor. Datum operacije još nije poznat jer se moje stanje neočekivano pogoršalo. Oni su planirali da tu operaciju, za moje dobro, odrade malo kasnije jer sam kroz hemioterapije primala lijek od kog teško zarastaju tkiva. Poslednju hemoterapiju imala sam skoro. Ljekari se sada trude da moje bolove i infekciju drže pod kontrolom, da bih izdržala do operacije, koja bi se zakomplikovala ako bih je imala ranije – dodaje i kaže da je situacija mučna, jer joj ne preostaje ništa drugo, osim da trpi i čeka, piše Telegraf.

Sanela u Istanbulu čeka konzilijum kako bi saznala koliko je novca potrebno za operaciju.

– Čekamo da nam naprave predračun da vidimo koliko će sve da košta kao paket, sa sve stacionarom u bolnici i potrebnim lijekovima. Ne želimo da bude iznenađenja za nas, ali ni za njih. Iznos se procijenjuje na 50.000 evra i gotovo sam sigurna da neće biti manje od toga. Znam iz iskustva, jer smo za sve intervencije do sada dali 75.000 evra. Ja na računu imam 8.000 evra – kaže Sanela.

Ona je na društvenim mrežema, uz snimak iz bolnice, na kom teško hoda, podelila kako je izgledao dotadašnji proces liječenja “kako bi se oslobodila straha od onoga što sledi”.

– Bilo je svega, od bolova zbog kojih sam ih molila da me totalno uspavaju, gladovanja, povraćanja, dehidriranja, operacije, straha od uboda igle. Sve do tada je pa i bilo nekako. Nakon toga nastupa prava borba za jedan dan života. Kalirala sam 10 kilograma prve nedjelje i nakon toga prestala da jedem, hranili su me na venu. Crijeva su me toliko boljela. Pa onda i hemioterapije. Sve ovo je za ne poželjeti nikome. Na kraju imam dvije djevojčice za koje živim i nadam se da me Bog neće kušati i da će mi dati snage da istrpim sve ponovo i da mi ne uzima vas koji mi značite – napisala je Sanela u svom obraćanju.

Saneli na njenom putu ka ozdravljenju možete da pomognete uplatom na broj računa 200-124685826-55 koji je otvoren u Banci Poštanske štedionice.