Udruženje Bit Alijansa u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom u Istočnom Sarajevu, organizuje besplatnu školu programiranja – “CoderDojo“, za djecu uzrasta od 13 do 17 godina.

“CoderDojo“ škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblјa. Škola počinje 11. novembra i trajaće do 16. decembra 2017. godine, a nastava će se održavati subotom u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Svi oni koji žele uz igru i zabavu otkriti svijet programiranja internet stranica i aplikacija, mogu se prijaviti putem slјedećeg linka: https://goo.gl/forms/VrDK39RG0Kw0lhaV2

Prijave su otvorene do 7. novembra 2017. godine, odnosno do popunjavanja kapaciteta.

Škola “CoderDojo“  se održava u saradnji sa studentima Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu po planu učenja koji definiše “CoderDojo“ zajednica. Udruženje Bit Alijansa ima u planu i u narednom periodu organizovati iste ili slične projekte u brojnim gradovima širom BiH. Na ovaj način pokazuje svoju dugoročnu opredijelјenost za edukaciju mladih, saradnju sa obrazovnim institucijama, te osnaživanje i unapređenje softverske industrije u Bosni i Hercegovini.

“CoderDojo“ je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s cilјem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2016. godine više od 38.000 djece je pohađalo “CoderDojo“  škole programiranja u više od 60 zemalјa svijeta.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-mail adrese contact@bit-alliance.ba ili putem Facebook stranice Bit Alijanse https://www.facebook.com/BitAlliance/ 

Izvor: Opština Istočna Ilidža