Povodom sjutrašnjeg Dana voda 2016. godine, koji se u svijetu obilježava pod motom „Voda i poslovi”, Vodacom je kreirao edukativni flajer radi promocije vrijednosti vode i neophodnosti racionalne upotrebe vodnog resursa.

vodacom-flayer-640x420

U organizaciji Vodacoma i Zelenog tima Opštine Tivat, uz učešće učenika OŠ Drago Milović, sjutra će u 12 sati, u multimedijalnoj sali Opštine Tivat biti priređena svečanost povodom Dana voda. Flajer Vodacoma će biti distribuiran u opštinama Tivat, Kotor, Herceg Novi, Bar i Ulcinj.

Prve važne preporuke o problemima vezanim za vodu i vodne resurse bile su formulisane na konferenciji Ujedinjenih nacija o vodama, koja je održana 1977. godine u Mar del Plati (Argentina). Skupština Ujedinjenih Nacija je rezolucijom od 22.marta 1993. godine odlučila da se taj dan svake godine obilježi kao Svjetski dan voda i da se širom svijeta skrene pažnja na probleme vezane za vodu i vodne resurse. Prema procjenama stručnjaka, milijarda ljudi nema pristup pitkoj vodi, a dvije milijarde živi bez osnovnih sanitarnih uslova.

Bližimo se vremenu kada će potreba za vodom premašiti zalihe, jer prema procjenama već u narednih 20 godina, količina čiste pitke vode na svijetu će se smanjiti za trećinu. S tim na umu, vodu moramo štititi i štediti, svaki dan, na svakom mjestu i u svakoj prilici i na taj način svako od nas dati svoj lični doprinos očuvanju ovog važnog resursa, upozoravaju iz Vodacoma.

Izvor:Radio jadran