porasv

Policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo lišili su slobode V.T., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tri krivična djela „Oštećenje tuđe stvari“.

Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, dana 15.04.2016. godine, R.T. je prijavio da je u toku noći 14/15.04.2016. godine, nepoznato lice oštetilo njegovo putničko motorno vozilo „Mercedes C200“ koje je bilo parkirano na parking prostoru u Ulici Stefana Nemanje, opština I.N.Sarajevo. Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj kojim je utvrđeno da su na vozilu izbušene četiri gume, razbijeno prednje vjetrobransko staklo, te retrovizor i staklo na suvozačevim vratima. Istog dana, policijskoj stanici je prijavljeno da je na istom parking prostoru, nepoznato lice probušilo gumu na putničkom motornom vozilu „Renault Clio“ vlasništvo B.Š. i putničkom motornom vozilu „Nissan Patrol“ vlasništvo D.K.

Operativnim radom na terenu policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela može dovesti  V.T. Imenovani je u svojstvu osumnjičenog pozvan u službene prostorije policijske stanice gdje je tokom kriminalističke obrade priznao da je počinio navedena krivična djela.

U toku je dokumentovanje predmeta nakon čega će protiv V.T., Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, biti podnesena tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Oštećenje tuđe stvari“.