Tradicije i promjene u bibliotekarstvu” naziv je djela profesora Milene Maksimović koje je danas predstavljeno u Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo.

BIBLIOTEKA2Ističući značaj biblioteka u očuvanju i širenju pisane riječi autor knjige, koja je profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, ukazala je na zahtjeve koje novo vrijeme postavlja pred bibliotekare.

“Bitno je da u Republici Srpskoj pratimo razvoj kulture i novih tehnologija, a u tom smislu i biblioteka i bibliotekarstva”, rekla je Maksimovićeva na promociji.

Ona se založila za školovanje stručnih kadrova za rad u bibliotekama, posebno imajući u vidu da su biblioteke postale dio informatičke ere.

O djelu Maksimovićeve govorila je doktor Bojana Lasica, koja je istakla da je riječ o novom načinu sagledavanja bibliotekarstva u Republici Srpskoj i njegovoj perspektivi.

“Tradicije i promjene u bibliotekarstvu” izdala je Matična biblioteka Istočno Sarajevo, čiju je izdavačku djelatnost predstavila magistar Ivana Erić.

Promociji su prisustvovali bibliotekari matičnog područja, nakon čega je za njih održan seminar.

Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu jedini u Republici Srpskoj školuje bibliotekare, a nakon prošlogodišnje pauze, u narednoj školskoj godini trebalo bi da bude upisana nova generacija studenata bibliotekarstva.

Izvor:Srna