Ono najbolje i najvrednije u našoj tradiciji, ono što nas određuje među narodima, Svetosavsko je. U ime žive uspomene na Svetog Savu i odanosti njegovom učenju, učenici i zaposleni u našoj školi proslavili su Savindan,  dostojanstveno i kako dolikuje liku i djelu prvog srpskog prosvetitelja. Učenici naše  škole bili su dio Svetosavske akademije koju su pripremili učenici osnovnih škola iz Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže i učenici Niže muzičke škole iz našeg grada, a koja se održala 26. januara 2023.godine u Kulturnom centru.

Savindan smo započeli odlaskom na Svetu Liturgiju u hram Svetog Varnave gdje smo  obavili čin osveštanja i lomljenja slavskog kolača. U 12 časova održali smo Svetosavsku priredbu koju je odgledao veliki broj prisutnih gostiju i prijatelja naše škole, učenika, roditelja i zaposlenih.

Školsku slavu, kao prigodnu priliku, iskoristila je  direktorica Arhiva BiH gospođa Danijela Mrda da nas obraduje vrijednim poklonima za prvačiće i značajnim istorijskim knjigama.

Zahvalnost svima koji su bili uz nas u ovom posebno blagoslovenom danu. Slava Svetom Savi koji nas okuplja!