Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras povodom pronalaska oružja nadomak kuće njegove porodice u Jajincima da su stvari ozbiljnije nego što su vlasti i on mislili u prvom trenutku, te da mu je važno da porodica bude zaštićena.

“Imamo i neke iskaze, ima novih momenata, ali sačekaću da govore nadležni organi”, rekao je Vučić za RTS.

Vučić je rekao da se na auto-putu od Ljiga do Preljine radi prema svjetskim standardima i dodao da su od preostale tri nezavršene dionice dvije već ugovorene sa kineskim preduzećem Šandong.

Premijer Srbije je najavio da će za petnaestak dana da otvori i dionicu Pirot-Dimitrovgrad i da brzo završavaju i istočni krak Koridora 10.

Vučić ističe da insistira na izgradnji auto-puta Niš–Priština jer bi to Niš pretvorilo u regionalni centar.

On je naveo da Srbija ima 1,382 milijardi evra investicija, a nije prodala ni Aerodrom (Nikola Tesla) ni Telekom i da je Srbija u regionu “apsolutno vodeća sila po tom pitanju”.

“Mislim da ćemo u istoriji Srbije imati najbolje stanje javnih finansija ove godine. Naši ljudi koji rade u Nemačkoj i Austriji znaju da moraju da budu stabilne javne finansije ako se gradi”, rekao je Vučić i dodao da Srbija ima najveći izvoz u istoriji od 1,2 milijarde evra.

Izvor: Oslobođenje