Foto: Oslobođenje

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija u još jednoj opsežnoj akciji, usmjerenoj na sprečavanje i suzbijanje finansijskog kriminala i korupcije, uhapsila 53 osobe.

Stefanović je rekao i da je policija podnjela krivične prijave u redovnom postupku protiv još 25 lјudi osumnjičenih za više različitih krivičnih dijela, posebno vezanih za zloupotrebe u državnim organima.

„Procenjuje se da su ova lica od 2005. godine do danas budžetima Republike Srbije, autonomne pokrajine Vojvodina, lokalnim samouprava i drugim privrednim subjektima nanijela štetu višu od 10 miliona evra“, istakao je ministar policije.

Stefanović je precizirao da su među uhapšenima inspektori Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u saobraćajnom preduzeću „Lasta“ Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda „Zemun“, kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorna lica javnih–komunalnih preduzeća.

„Ova akcija još je jedan ozbilјan pokazatelј da je država odlučna da se obračuna sa svim oblicima kriminala i korupcije i da niko ko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlјa može zaštiti od krivičnog gonjenja “, poručio je Stefanović.

Izvor: Oslobođenje.RS