Predstava-Voz-620x350Nagradu Žan Marolt za najboljeg glumca festivala Dani Jurislava Korenića, koji je održan u Kamernom tetaru 55 u Sarajevu, za ulogu Belog u predstavi “Voz” Kormaka Makartija, dobio je Voja Brajović.

Predstava “Voz” u režiji Voje Brajovića, u kojoj igraju Voja Brajović i Sergej Trifunović, osvojila je publiku u Beogradu, a na nedavno održanoj regionalnoj turneji postigla je značajan uspjeh.

Publika je na Festivalu malih scena u Rijeci nagradila “Voz” veoma visokom ocjenom 4,76. Aplauzi i ovacije su pratili svako izvođenje. Predstava nudi jednostavne odgovore, već podstiče publiku da bude aktivan učesnik, da sama razmišlja i dođe do svojih odgovora.

Radeći na predstavi “Voz”, Voja Brajović je rekao:

“Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč”.