IZVUČENA „LOTO“ SEDMICA OD ŠEST MILIONA EVRA

U  4. kolu igre na sreću loto održanom 15.01.2019. izvučena je sedmica koja je srećnom dobitniku donela vrednu nagradu od čak 6,05 miliona evra,  a uplata je izvršena u Subotici.

Srećnu kombinaciju u 4. kolu čine brojevi 1, 3, 7, 10, 19, 20 i 30, prenosi RTS. Prethodna sedmica izvučena je u decembru 2017. godine i iznosila je 4,4 miliona evra.

Rekordni “loto” dobitak osvojio je neko iz Subotice, a mnogi sugrađani “loto-milionera”, a verovatno i ostali građani Srbije, maštaju o tome šta bi oni uradili da imaju više od 570 miliona dinara.

Vode se polemike da li je u redu tragati za osobom koja je osvojila toliko novca, raspravlja se o ispravnosti igre i naravno, mnogo se mašta. Ali, čak i u ovoj vesti prednjače komentari o politici i teorije zavere, a jedan od tih glasi: “Nikada nećemo saznati ko je dobio ovu premiju, a to znači da ona najverovatnije i nije završila kod nekog srećnog dobitnika”. “Pre neki dan sam pročitao negde da će verovatno da bude izvučena sedmica kako bi se pokrili troškovi dočeka Putina. I eto… obistinilo se..” – neki su od komentara.

Mene baš interesuje zašto vas sve interesuje ko je dobitnik? To je samo njegova privatna svar, ničija druga. Ako ste kivni, a znam da jeste, igrajte i vi “loto”… Sreća prati ljude iskrena srca i dobrih namera – napisao je jedan Subotičanin, dok drugi pita:”Čemu tolika frka, trebalo bi da bude sve diskretno jer je previše mafijaša i lopova”.

Javi se i reci šta ćeš sa tolikim novcem!

U trafici u kojoj je uplaćen dobitak kažu da ne očekuju da im se pojavi vlasnik dobitnog listića, ali i da lokacija uplatnog mesta apsolutno ne mora da znači da je dobitnik iz Železničkog naselja ili sa Makove sedmice.

“Idemo Subotica!!! Ja sam čuo da je dobitnik iz Žednika! Jel ima neko iz Žednika na chatu da kaže jel se puca?”

Na ovaj komentar niko nije odgovorio, niti Žedničani znaju da je to tačno, ali mnogi su javno prozvali dobitnika da kaže šta će da uradi sa toliko novca.

Ja razmišljam i ne znam šta bih smeo da radim, a da ostanem neprimetan za društvo i okolinu da sam ovoliko novca dobio? Ne smem da kupim novi auto, stan, kuću. Odakle ako imam platu 40.000 dinara. Zeznuto malo – razmišlja jedan Subotičanin.

Usledili su odgovori.

“Zaključaš kuću, pokupiš gaće samo i ćao. Preseliš se brate na more. U tišini nestaneš. Jedan Subotičanin manje. Ode ovaj na more negde”, komentari su u nastavku “polemike”.

Ko je te noći primljen na koronarnu, taj je!

 Bilo je i “detektivskih”, kao što je ovaj:”Onaj ko je te noći primljen u koronarnu jedinicu to mora da je srećni dobitnik. 711.000.000 dinara. Haos! A možda do tada nije imao ni za kiflu. Zamislite vi taj preokret! Aiiii… Nema tih para koje se ne mogu potrošiti. Srećno ti bilo dobitniče”. Bilo je i iskrenih:”Bravo. Iskreno, zavidim, ali u isto vreme žalim dobitnika. Svi će ih kao lešinari napadati, takozvani rođaci, prijatelji, država. Lično ne znam šta bih s tolikim parama, kuća, auto, stan, letovanje? Zdravlje je ono što se ne može kupiti parama. Sreća. To je poklon s neba. Hoće li je imati? Neka pokušaju da uživaju. Srećno”.

“Dobitnik”: Od danas više ne radim!

A jedan čitalac se našalio, ili nije, i napisao pod nadimkom “dobitnik” ovo:”Evo da Vam se javim dragi moji! Od danas više ne radim! Želim da se odužim Bogu i porodici za sve ove pare što sam dobio… Pare ću pametno trošiti, pomoći i neke kojima trebaju, a nekoliko mladih i marljivih ljudi ću posebno nagraditi da osete da se trud isplati. Roditeljima, sestrama, braći, i dobrim familijarnim pojedincima bih darovima produžio život i uticao bih da malo uživaju, ali da se ne pretvore u neljude… Odbiću svakog džabalebaroša, neradnika i političku protuvu od sebe… Daću im to jasno do znanja. Ovako bih ja to uradio da sam dobio! Čestitke pravom dobitniku”, zaključio je „dobitnik“.

 Lutrija Srbije: Čekamo da nam se javi

Ko je dobitnik rekordnih 6,05 miliona evra, još nije poznato ni organizatorima igre na sreću.

– Srećni dobitnik sedmice, izvučene u 4. kolu igre na sreću loto, još se nije javio. Zakonski rok za javljanje je 60 dana, a u istoriji Državne lutrije Srbije, nismo imali slučaj da se dobitnik nije pojavio – saopšteno je „Blicu“.

Mnogi u Subotici spekulišu i gradom kruže razne priče od toga da dobitnik danima slavi, da je iz naselja u kom je uplatio dobitnu kombinaciju, ali i da uopšte nije iz ovog grada, da je uspešan poslovan čovek, da je radnik sa prosečnom zaradom… Pretpostavki je milion, ali je sigurno da ko god da je u pitanju uz malo ulaganja zauvek je rešio finansijske probleme i na pragu je ispunjenja svih želja koje mogu da se plate.

Izvor: Blic.RS